Program Orientasi KOSASS | KOLEJ SULTAN ALAEDDIN SULEIMAN SHAH
» BERITA » Program Orientasi KOSASS

Program Orientasi KOSASS

SEPT 25, KOSASS - Majlis Tertinggi Mahasiswa Kolej Sultan Alaeddin Suleiman Shah (KOSASS) menganjurkan program orientasi Mesra-Mesra KOSASS (MMK) bersempena kemasukan siswa baru sesi 2017/2018 Universiti Putra Malaysia (UPM).

Program ini adalah aktiviti tahunan kolej kediamankhusus untuk memberi pendedahan kepada penuntut baharu berkenaan kehidupan dan pembelajaran di kolej kediaman di universiti awam.

Program ini bertujuan memupuk dan menyemai semangat kekitaan,kekeluargaan serta menyayangi universiti sebagai tempat menuntut ilmu .

Seramai 145 pelajar baharu ditempatkan di kolej kediaman ini menyertai program MMK yang bertemakan ‘Left No One Behind” ini mengikuti pelbagai modul yang menerapkan pelbagai nilai kemahiran insaniah berguna bagi seorang mahasiswa misalnya kemahiran komunikasi, kerjasama dan kempimpinan.

Tarikh Input: 25/09/2017 | Kemaskini: 16/10/2017 | zulkif

SXDdQAs~